Снимка: Facebook
fallback

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска уволнение за шофьора на автобус №72, който е отказал да свали специална рампа, за да може гражданин в инвалидна количка да се качи в автобуса.

Шофьорът е посочил като причина ниската си заплата. Според Фандъкова това е недопустимо.

"Запознаха ме сутринта с този случай. Тази линия се обслужва от един от частните оператори, но въпреки това ЦГМ си има механизмите за санкции в такива случаи. Новият директор е запознат. Надявам се да предприеме максимално спешни мерки", каза Фандъкова пред БНР.

Oще по темата

По думите й тя лично е препоръчала на директора да поиска освобождаването на този шофьор, защото всички трябва да знаят, че това е недопустимо.

"Това е ангажимент за обслужването на гражданите. След като автобуса има такава възможност, от там нататък вече човешкият фактор трябва да изпълни тези задачи. Шофьорите трябва да бъдат контролирани и всеки, който си позволи подобно отношение да бъде тежко санкциониран", допълни кметът на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Аз съм

преди 7 години

До ВеселинКогато мога винаги се возя гратис а най обичам когато видя да слиза контролата от превозното средство на което трябва да се кача,и дори тогава се провиквам ,ехаа сега няма да дупча билет.

31

ANONIMEN

преди 7 години

Da, uvolnjvat tozi nagal 4ofior. Za jalost takiva sa pove4eto po liniite na gradskij transport -po linia 11, 22 - tramvai ; avtobus - 83 / koito se ma4at da sma4kat horata po spirkite nai-ve4e na bul. K.Veli4kov ili Stamboliiski/ i mnogo drugi.

30

vilenita

преди 7 години

браво на кметицата

fallback