Снимка: архив Булфото
fallback

Догодина трамваите по ул. "Граф Игнатиев", бул. "Дондуков" и бул. "Цар Борис Трети" ще бъдат спрени, за да бъде подменен релсовият път, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

И това лято част от улиците в столицата са затворени заради ремонти, а ул. "Козлодуй" ще остане затворена до 20 октомври, стана ясно от думите на кметицата. Тя инспектира днес ремонта заедно със заместника си по транспорта Евгени Крусев.

"Козлодуй" бе затворена на 16 юли, а трасето, което се ремонтира е с дължина 820 метра. Проектът включва подмяна на асфалтовия път, поставяне на нови релси, нова контактна мрежа, ВиК, поставяне на ново улично осветление и нова светофарна уредба. Ще бъдат изградени нови тротоари.

Ремонтът се изпълнява в срок, като изпълнителите са предупредени, че при забавяне, ще бъдат наложени санкции. Той е на стойност 4 млн. лв.

И другите ремонти в София вървят в срок, съобщи Фандъкова. Реконструкцията на бул. "Витоша" - в участъка от бул. "България" до Южния парк, трябва да приключи на 15 август, като всеки ден забавяне на проекта, ще струва 30 хиляди лева на изпълнителя, каза кметицата, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Мишок

преди 7 години

Келфайда.Ама идват избори и пъпеши като 8 трябва да гласуват.

9

До 3

преди 7 години

По релси не се кара.Аз как нямам проблеми с релсите на Дондуков, а живея до неги и редовно минавам по него.

8

Анонимен

преди 7 години

Много разбирачи много нещо . Като не се прави защо не се прави , като се прави защо се прави . Другари , София стана Европейски град благодарение на ГЕРБ , а при БКП-БСП имаше само мизерия и глад .

fallback