Снимка: БТА, архив
fallback

Омбудсманът Мая Манолова и Федерацията на потребителите настояват за промени в Закона за енергетиката, с които да отпадне таксата "сградна инсталация" за хората, които не ползват парно и чиито доходи ги определят като живеещи под прага на бедност. Това съобщи Манолова, която днес дискутира въпроса с представители на федерацията, цитирана от БТА.

Oще по темата

Манолова заяви, че ще поиска и от министъра на енергетиката Теменужка Петкова да бъде извършена финансова ревизия на "Топлофикация-София", защото по думите й няма логика сметката от лошото управление на "Топлофикация" да я плащат гражданите.

На 29 септември Върховният касационен съд ще заседава по жалба на Манолова, с която тя иска да се обяви събирането на такса "сградна инсталация" за незаконно заради противоречива съдебна практика.

Омбудсманът заяви, че в жалбата си се е позовала на параграф в Закона за защита на потребителите, който казва, че при противоречие на две законови разпоредби се прилага тази, която в по-голяма степен защитава потребителя.

Манолова и федерацията ще поискат и от Столичния общински съвет да разгледа на специално заседание проблемите с "Топлофикация".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Съседа

преди 6 години

А кой ще плаща за тези "бедни" собственици на апартаменти?Продавайте ги и друг ще плаща. С 1/10 от парите си купете къщички на село и си палете дръвцата - чисто, екологично и евтино. Ама де толкоз акъл у закостенялия старец ?

50

пешо

преди 7 години

дано, крайно време е. а топлофицираните с минусите да си гледат работата. не съм длъжен да плащам вашето парно. или вие ми плащате като ви топля стените с моите печки и климатици?

49

Анонимен

преди 7 години

Добре де къде отива тази топлина след като никои не я ползва !?

fallback