Снимка: Булфото, архив

Изкопни дейности скъсаха кабели средно напрежение, собственост на ЧЕЗ, и оставиха хиляди столичани без ток в един от най-горещите дни в годината.

В 11:21 часа без ток за 1 час и 47 минути останаха 1540 клиенти на ЧЕЗ в района на ж.к. "Лозенец", ж.к. "Стрелбище", ж.к. "Иван Вазов" и ж.к. "Южен парк", съобщиха от дружеството.

При втори случай са скъсани два кабела в ж.к. "Яворов" в района около ОДЗ 18 и БТА.

Без електрозахранване в продължение на 1 час и 50 минути бяха 1400 клиенти в района на  ж.к. "Яворов", като 110 останаха без ток повече от 4 часа, тъй като бяха скъсани и двата кабела, захранващи трафопоста, от който те получават електричество.

"Екипите на ЧЕЗ реагираха незабавно, но е факт, че несъгласувани изкопни дейности оставиха хиляди наши клиенти без ток в един от най-горещите дни на годината. За да се избегнат подобни неудобства, ние не спираме да призоваваме строителните фирми да  спазват процедурите и да съгласуват своевременно ремонтите през активния сезон на ремонтно-строителни дейности", каза Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане на мрежата" в ЧЕЗ Разпределение България.

Фирмите, които извършват строителни дейности, трябва предварително да уведомят ЧЕЗ за местата, на които ще работят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase