Вчерашните стълкновения в Бургас. Снимка: Булфото
fallback

Очаква се мотористите от руския клуб "Нощните вълци" да пристигат днес в София.

Те ще посетят храм-паметника "Александър Невски", а след това ще дадат пресконференция за похода си.

Oще по темата

Турът им из България започна преди ден, а идването им беше ознаменувано от бой между техни привърженици и противници в Бургас.

С юмруци и електрошкова палка група млади мъже с военни дрехи посрещнаха вчера сутринта протестиращите срещу рокерското шествие на бензиностанция до Бургас.

Над 20-ина бургазлии и няколко украински граждани, които са загубили близките си при Кримските събития през 2014 г., планираха да направят символичен шпалир на "позора на руските рокери", известни като "Вълците на Путин".

След конфликта, довел дори до физическа саморазправа, 16 души бяха прибрани в ареста в бургаското Пето РПУ, за да дадат показания.

9 от тях са т. нар. привърженици на рокерския клуб "Нощни вълци", а 6-ма - противници на мотористите.

Очакванията са в София също да има има протест срещу тяхното шествие. Дали ще се стигне до стълкновения, тепърва ще разберем.

Походът им е част от обиколка на Европа, която известните като рокерите на Путин казват, че е в памет на загиналите руски войници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

212

Анонимен

преди 7 години

БЪЛГАРИТЕ СМЕ КРОТЪК, ДОБЪР И ПРИЗНАТЕЛЕН НАРОД, НИЕ УВАЖАВАМЕ И ЗАЧИТАМЕ ВСИЧКИТЕ СИ СЪСЕДИ И ПРИЯТЕЛИ, ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО Е САМО В НЕЧИИ БОЛНИ МОЗЪЦИ- ТРЯБВАШЕ ТЕАТЪР- ДЕМЕК ВИЖТЕ КАК СЕ БИЕМ С ТИЯ ДЕТО НАЛИ- ДАЖЕ НЕ МОЖАХА И ЗА ТЕАТЪРА АРТИСТИ ДА СЪБЕРАТ, АМИ ОБРАХА КУП БЕЗЗЪБИ НЕЩАСТНИЦИ И КВАРТАЛНИТЕ КЛЮКАРИ РИТАХА СЕ ПО КОКАЛЧЕТО И МЯТКАХА БАСТУНИ- Е ТЕ ТОВА Е ЖАЛКО И ГРОЗНО И НИКОЙ НЕ МУ ВЯРВА БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАТ И УВАЖАВАТ РУСКИЯ НАРОД И ТУК И В РУСИЯ ЖИВЕЕМ ПО БРАТСКИ, РАЗБИРАМЕ СЕ.

211

Shopp™

преди 7 години

Храмът е построен с български пари,идьоти такива!

210

Aardvarki

преди 7 години

За сведение на заблудените-Този храм носи името на светите братя Кирил и Методий и е построен с дарения на българския народ!Руснаците само са принудили българските власти да го прекръстят на Александър Невски и да си измислят история, с която да манипулират и порусват българското население!Срам за тези, които не познават историята ни!

fallback