Снимка: Facebook
fallback

Ансамбълът ни предстои да изиграе най-трудните си съчетания днес на Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел - както на терена, така и в живота.

„Това е едно от най-обгрижваните деца в националния отбор по художествена гимнастика, защото тя много рано загуби майка си. Говорих с нея два пъти във Варна и категорично тя не е плакала. Цвети казваше, че се страхува, че вечерно време трудно заспива и че я боли корема. Направихме й всички изследвания. След Световната купа тя реши, че иска да се откаже от спорта. Единствено се разплака, когато дойде да ми каже, че не иска повече да тренира”, разказа пред "Нова тв" председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

„Когато момичетата разбраха за Цвети, те искаха да си тръгнат и да не участват на Европейското. Те искаха да си тръгнат. Беше на живот и смърт да ги убедя да останат”, коментира още Илиана Раева.

„Видим срив имаше след Световното първенство в Испания. Тя каза, че иска да се откаже, не иска да тренира и не я разбираме. Цвети извървя един дълъг път. Тя няма грешка от две години на състезание. Може ли да си помисля, че тя има психологически проблеми, и когато отиде на състезание, ще играе без грешка”, разказа треньорката на отбора Ина Ананиева.

Прегледите при психолога не показали симптоми на депресия, коментира Илиана Раева.

„Няма как психологът за един час консултация да даде препоръки. Цвети казваше, че няма как да издържи и че може да ни провали. Беше се разплакала при Илияна и после при мен. Ревеше на тренировката и казваше: „Не мога повече. Не мога да тренирам”, спомня си треньорката на отбора Ина Ананиева.

А какво става с отбора, когато разбира, че Цвети иска да се откаже от спорта и едно от последните им участия?

„Михаела ги е накарала да отидат при нея в петък. Стояли са до един часа през нощта”, разказа Ананиева.

„В събота тя ми се обади и каза, че иска да й простя. На момичетата също написала, че иска прошка”, добави Илиана Раева.

„Никога не съм си и помисляла, че това дете няма да бъде в отбора”, категорична бе Ина Ананиева.

Междувременно трагедията обедини един от спортовете с най-голяма конкуренция, какъвто е художествата гимнастика. Медалистки от големи първенства използваха хаштага #prayfortsvetelina, за да изпратят пожеланията си за оздравяване на българката, пише "Стандарт".

Водачката в световната ранглиста Александра Солдатова помоли последователите си да споменат Цвети в молитвите си. Многократната световна и европейска шампионка Яна Кудрявцева също публикува снимка на Цвети. Израелката Нета Ривкин призовава Стоянова да се бори. Националният отбор на Украйна също публикува снимка на българското момиче с познатия хаштаг на официалната си страница. Гимнастичките от националния ансамбъл на Испания също споменаха Цвети в публикациите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 7 години

ще играят,къде ще ходят. раева нали каза,че и е въпрос на ЖИВОТ ИЛИ СМЪРТ. нали не е нейната или на нейно дете.

34

нико

преди 7 години

не мога да си позволя да обвинявам ... мога само да споделя , че госпожа раева е крайно антипатична жена

33

Гаргамел

преди 7 години

Гимнастиката..пази свойте тайни..Зорлем се изкарват на амбразурата знайни и незнайни герои..и защитават ръководството..То момичето от хубаво се е хвърлило нали.., щото му е било осигурен комфорт - ай сиктир бре.Глупаво дете - вместо да им саботира тотално далаверата на някое важно състояние и да им бръкне дълбоко в джоба ..и държавната субсидия да се редуцира значителнооо, то милото посегна на живота си..Срам ме е...мирише яко на *** и гнило.., но дерзайте напред другарки, макар че оставяте

fallback