Снимка: Булфото, архив
fallback

След като билетът за градски транспорт в София стана 1,60 лева, софиянци се наредиха на дълги опашки пред касите на Центровете за градска мобилност за абонаменти карти, които останаха на старите си цени.

Oще по темата

Само за три дни  - 30 и 31 май и 1 юни, са продадени общо 6 355 нови абонаментни карти, съобщиха от Столичната община.

Напълно очаквано се е засилил интересът и към годишната карта, която пък единствена беше намалена от 500 на 365 лв. За три дни са продадени 813 годишни карти, а само на 1 юни – 317 броя.

С годишната карта пътуването излиза на цена 1 лв. на ден, независимо от броя използваните превозни средства и броя прекачвания.

От новата карта "Метро Плюс“, която дава възможност да се използва метро и една линия на наземния транспорт, са издадени 264 броя.

Възложено е на всички транспортни оператори да осигурят билети във всички превозни средства, както и монети на шофьорите и ватманите.

На всички автомати за продажба на билети вътре в тролеите и трамваите са поставени стикери, които предупреждават, че автоматът не връща ресто.

Тези билетни устройства са монтирани през 2008 г. и нямат техническата възможност да извършват тази услуга.

В следващите месеци стартира процедурата за изграждането на електронна система за таксуване в градския транспорт на София, която ще даде възможност за заплащане според време или разстояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

баба Кута

преди 7 години

Тези,от градскската дебилност са много мили хора.На 97 г. съм и понякига забравям картата си.Вчера пак я забравих,но този път не ме пребиха,а само ме глобиха и ме изкараха извън возилото заедно с още един ромб.Ама ромба си би камшика та се невиде.

30

Анонимен

преди 7 години

Парите развалят хората - Фандъкова и Борисовза мчного добре знаят това /от собствен опит главно/ и се грижат да предпазят софиянци от порока.

29

тарикат

преди 7 години

Купете си някоя сносна трошка, сипвайте газ/дизел и се движете с нея. Още преди повишението ми излизаше доста по-евтино и удобно да се придвижвам с дизеляка си, а сега с новите цени - съвсем. Моят харчи 4,2-4,5 литра на 100 километра. Трябва ли да обяснявам, че ми е все тая дали ще вися в задръствания в удобната си кола и ще кадя София. Не съм толкова богат, че да ползвам градски транспорт. Това вече не е и шега с тези цени на билетите, и потресаващата мизерия в тролеи/автобуси.

fallback