Снимка: Кадър bTV
fallback

266 годишни абонаментни карти за градския транспорт в София са продадени до вчера. Цената на всяка е 365 лева, съобщи шефът на сектор "Продажби" в Центъра за градска мобилност Илияна Кисьова.

70 броя са продадени от новата карта "Метро" плюс, която е за метро плюс наземен транспорт.

Oще по темата

Днес е последният ден, в който софиянци могат да пътуват с евтиното билетче от 1 лев. От утре цената му вече ще е 1.60 лв. Заради поскъпването от Столична община решиха да намалят цената на годишната карта, която от 500 лева падна на 365 лева.

В последния ден преди поскъпването в пунктовете за продаване на карти и билети се извиха опашки. Хората масово си изкарват нови карти и негодуват, че им се налага да чакат дълго, съобщи bTV.

Опашките за нови карти се извиват на фона на все по-масови протести срещу поскъпването. Вчера пред общината се събраха над 100 души, недоволни от новите цени. Днес се очаква нов протест с други организатори – пред Народната библиотека в 18.30 часа.

Ако имате останали талони от хартиена карта за 10 еднократни пътувания, можете да ги замените срещу доплащане във всеки един от пунктовете на Центъра за градска мобилност, обясни Илияна Кисьова.

Хората с електронни карти, заредени за определен брой пътувания, могат да отидат в четири от пунктовете, за да извършат доплащане – на площад "Възраждане”, бул. "Мария Луиза" 86, метростанция НДК и площад "Бански". За всяко едно нереализирано пътуване в електронна карта ще трябва да доплатят 40 ст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

bike

преди 7 години

Ами вземете си един велосипед за тези пари и пътувайте с него.БълХарина е геврегчия от класа.

76

данчето

преди 7 години

...евтиното билетче от 1 лев ... ахахаха

75

Анонимен

преди 7 години

Половината година почти изтече. Годишна карта за половин година... златна излиза.

fallback