fallback

В последния ден на евтини билетчета в столицата отново се стигна до стълкновение между пътуващи и контрольори. Софиянка алармира за насилие на полицаи над пътничка, независимо, че тя е била редовна. Към случката тя прибавя и видео, от което е видно как двама униформени насила свалят жената от автобус на градски транспорт сякаш става въпрос за особено опасен престъпник.

"Ето на какво станах свидетел днес в автобус 49, на спирката на завод "Нестле" полицай би жена, защото отказа да слезе от автобуса и да си даде личната карта при положение, че не беше нередовна. Две минути след като потеглихме от началната спирка контрола се качи на първата за проверка. Жената тъкмо ми подаде билета си да го перфорирам, защото го търсеше по време на тези две минути, откакто се е качила. Дойде контрольор, започна да вика, че е нередовна, дойде още един, крещяха като луди. Хората я защитихме, защото жената си беше в правото. Ако беше циганка никой нямаше и да я проверява. След това се намесиха двама крупни полицаи от Столична полиция, които не се представиха, и започнаха да крещят (най-вече единият, този, биячът). След като жената отказа да слезе, полицаят, крещейки жестоко, я задърпа грубо и я свлече от рейса. А на нас свидетелите ни беше наредено да не даваме мнения, защото не сме компетентни. Егати полицейския произвол. В каква държава живеем и какви хора сме?!", разказва очевидката.

Тя е категорична, че няма да подаде сигнал в полицията, защото никой нищо няма да направи.

"Не снимах от началото, не се вижда лицето на побойника, току виж и мен ме набият...", завършва разка си тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

vlady

преди 7 години

До дедо ЙовВ София има около 700 превозни средства това означава, че ще трябват минимум 1500 кондуктори дори повече като се имат предвид съчленените превозни средства и двувагонните трамваи. Ще трябват и 150-200 души контрольори на кондукторите за да не се присвояват средства. Общите разходи за заплати и осигуровки се получават поне 2.5-3 милиона на месец може би и повече и такова решения няма как да е рентабилно дори при минимум гратисчии. Правилният подход е солени глоби и ефективно събиране

119

дедо Йов

преди 7 години

Абе назначете по един "кондуктор" в градския, ама пътувало се гратис ами г-жа Фъндък пробвай да пътуваш гратис в Пловдив, както беше писал по долу колега, качваш се в автобуса и веднага идва човека и вика плащай - ето ти и билетче! тогава цената ще стане не 1,60 ами 0,60

118

Анонимен

преди 7 години

Тия мутромилиционери пребориха престъпността по селата, сега са се заели с трамваите...Дали ще ги видим по началните спирки на 72? Не няма, щото там целият рейс е без билети.!

fallback