Снимка: Архив Булфото

Дончо Барбалов ще поеме и ресор транспорт в Столичната община, съобщи БНР.

От 2011 година той е назначен за заместник-кмет по финанси, а от миналата година отговаря и за здравеопазването.

Барбалов поема поста, след като Любомир Христов подаде оставка в края на миналата седмица. Това стана заради скандала с обществена поръчка за ремонт на спирки, възложена от общинското дружество на фирма, свързана с депутата от ГЕРБ Ирена Коцева, която също даде оставка, поискана лично от премиера Бойко Борисов.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова посочи, че Барбалов ще изпълнява временно длъжността, докато назначи нов заместник-кмет по транспорта.

Още по темата

"Директорите на дирекции продължават да работят. Имам цялата информация от господин Христов за движението и работата по различните проекти, включително по проекта за интегриран градски транспорт докъде са стигнали, така че със сигурност ще направим всичко възможно да не се спира работата по нито един проект. Ще продължим да работим нормално", увери Фандъкова.

Тя допълни, че за заместник-кмет по транспорта ще се търси човек, който да може да влезе с летящ старт, за да не се прекъсва работата. Той ще бъде експерт, добре образован, с комуникативни умения, уточни столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase