Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Две момчета на 8 г. и две момичета на 9 и 10 години са задържани заради грабеж на възрастен столичанин, съобщиха от МВР.

Децата са ромчета, живеят в незаконния катун на ул. "Суходолска" в София. Регистрирани са в МВР за кражби.

През октомври 2015 г. 61-годишен мъж от кв. "Люлин" подал сигнал, че е ограбен, докато се прибирал вкъщи от работа и минавал по обичайния си маршрут.

Малко след 22 часа човекът бил нападнат от група деца. Съборили го с удари на земята и продължили да го налагат.

Ударили го с кол по главата, ритали го по цялото тяло. В суматохата издърпали от ръцете му мъжка чантичка и побегнали. В нея имало стотина лева, лични документи и телефон.

Оказало се, че извършителите са деца от катуна на ул. "Суходолска", регистрирани за кражби преди това. Те са малолетни и не могат да носят наказателна отговорност.

Разпитани са от инспектори в Детска педагогическа стая и са предадени на родителите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Деградация

преди 8 години

Кошмарно расистко нападение, извършено от малолетни тъмнокожи рецидивисти. Както се разбира, не им е първото, и вероятно няма да им бъде последното. Причините са много - на първо място никой не ги наказва, защото "не носели отговорност", значи все едно им казват - правете каквото искате. И те го правят. На второ място кварталът в който е катунът, не реагира, страхувайки се от расистки отмъщения и наказания от страна на властта за саморазправа. Резултатът от 1 + 1 прави 2, не е за учудване.

81

Анонимен

преди 8 години

Да казвам ли кои винаги се возят без билети в градския транспорт, чакат за помощи и отказват да работят за заплати, далеко надвишаващи възможностите и способностите им?Но пък като изнасилват, грабят и убиват възрастни хора, че и не само възрастни - мълчите.Като някой от тях отнесе някой шамар - веднага става голям панаир!Да попитам: ЗАЩО МЕ ДИСКРИМИНИРАТЕ, като ме карате да храня хора (съмнително е дали са такива), които ме крадат, бият и убиват?!Кои сте вие, за да го искате това от мен?

80

Анонимен

преди 8 години

Това си е чиста проба геноцид....Ха сега да видим тези, които така вият в последните дни какво ще кажат. Предполагам, че ще си мълчат, чакайки на някой пак да му писне и да завърти някой шамар на някой крадец, че да почнат пак да вият.Не знам защо по тоя начин искат да предизвикат размирици.

fallback