Снимка: BTV
fallback

Купища използвани спринцовки и замърсени игли се пилеят по земята в тревна площ в столичния кв. "Зона Б-18", а мястото ежедневно се използва от наркозависими, за да си инжектират дози.

Местните власти твърдят, че са взели законовите мерки, а от полицията увериха, че си вършат работата с всекидневни патрули и проверки.

Става въпрос за незаграден и неизползван частен имот, само на няколко метра от ул. "Пиротска" и близо до центъра по наркомании.

"Нагледали сме се на какви ли не неща", казва местен жител. По думите му мястото се е превърнало в наркоманско свърталище.

"То си е терор, блокът ни беше оглозган", твърди мъжът от квартала и каза, че са му откраднали колелото, както и алуминиевата дограма на вратата на входа и прозорчетата.

Друг жител пък призна, че се притесняват за децата, които може да се набодат на иглите.

Наркозависими има и в детските градинки наоколо, оплакаха се още местните.

"Ако полицейска кола обикаля в пиковете часове, когато работим с пациенти, ще бъде много добре", каза пред bTV д-р Соня Тотева, директор на Психиатричната болница за лечение на наркомании. От Общината пък проявявали само негативно и агресивно отношение.

От клиниката са съгласни да бъдат преместени, стига новото място да отговаря на изискванията им.

Според Савина Савова, кмет на района Възраждане, решението на проблема може да е в две посоки - охрана или полицейско присъствие и контрол на дейността на центъра. От полицията пък уверяват, че непрекъснато се патрулира в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

тя

преди 8 години

Косьо Самоковеца се отчиташе на И. Костов, затова има наркомани!

13

тя

преди 8 години

Кой направи от младите хора - наркомани? Дрогата се разпространява и обикновените хора виждат това , но не и държавата , защото става под нейно покровителство!

12

Анонимен

преди 8 години

До Анонименкво й е на думата м-ах-не, бе тъ-----ци?

fallback