Снимка: "24 часа"
fallback

Жители на столичния квартал Горна баня били масово глобени за паркиране на тротоара или върху зелени площи. Много от собствениците на автомобили в района получили "честитки" на колите си, всяка на стойност минимум 50 лева, съобщиха потърпевшите.

Санкциите са по Закона за движение по пътищата, които бяха приети от депутатите миналата година.

"Така е, законът трябва да се спазва. Проблемът е, че в Горна баня на много места изобщо не може да се определи кое е тротоар, кое е зелена площ и въобще кое е улица", пишат глобените до "24 часа".

Хората в квартала са в ужас, защото не са наясно къде въобще могат да паркират. В квартала липсвали указателни знаци и изобщо паркинги.

Жителите на Горна баня смятат и че кварталът им е с една от най-лошата инфраструктура. 

"Дали е редно да не правиш нищо за жителите на водения за "елитен" квартал, а да глобяваш на поразия, без реално някой да има полза от това", питат още хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 8 години

Всеки нормален човек знае, че в София местата за паркиране не достигат, защото кметове и общинари разрешиха презастрояването на София. Сега заради корупцията на кметове и общинари, ще плащаме глоби.

25

Анонимен

преди 8 години

Точка. Край. Глоба. Затвор. Бесило. Големи умници сте, няма що. Никъде по света не започват с глоби и забрани, както е в София. Навсякъде другаде по света, първо се погрижват хората да има къде да паркират, а чак после започват с глобите. Само в София ГЕРБ и Фандъкова първо глобяват, а после пак глобяват, само за осигуряване на места за паркиране не се сещат, а това е едно от многото задължения на общината, за които ГЕРБ и Фандъкова не подозират, че ги има.

24

Край

преди 8 години

За мечтателите за БЕЗПЛАТНО паркиране. Общината нито е длъжна да дави го осигури нито практически може при модела всеки човек с кола в София. В Ню Йорк има и по десет етажа паркинги обаче първия час е 30-40 долара после пада до към 20 долара на ЧАС. Само в българските градове можеш да видиш коли по тротоари и градинки - В Истанбул е невъзможно при все че улиците са по тесни а колите милиони. По начина на паркиране българите сме роми.

fallback