26

Анонимен

преди 8 години

Всеки нормален човек знае, че в София местата за паркиране не достигат, защото кметове и общинари разрешиха презастрояването на София. Сега заради корупцията на кметове и общинари, ще плащаме глоби.

25

Анонимен

преди 8 години

Точка. Край. Глоба. Затвор. Бесило. Големи умници сте, няма що. Никъде по света не започват с глоби и забрани, както е в София. Навсякъде другаде по света, първо се погрижват хората да има къде да паркират, а чак после започват с глобите. Само в София ГЕРБ и Фандъкова първо глобяват, а после пак глобяват, само за осигуряване на места за паркиране не се сещат, а това е едно от многото задължения на общината, за които ГЕРБ и Фандъкова не подозират, че ги има.

24

Край

преди 8 години

За мечтателите за БЕЗПЛАТНО паркиране. Общината нито е длъжна да дави го осигури нито практически може при модела всеки човек с кола в София. В Ню Йорк има и по десет етажа паркинги обаче първия час е 30-40 долара после пада до към 20 долара на ЧАС. Само в българските градове можеш да видиш коли по тротоари и градинки - В Истанбул е невъзможно при все че улиците са по тесни а колите милиони. По начина на паркиране българите сме роми.

23

Край

преди 8 години

Паркирането на тротоар градинка детска площадка е ЗАБРАНЕНО. Край. Точка. Нема тук ми е удобно пък нема къде, па не може ли само с двете гуми. ГЛОБИ и пак ГЛОБИ. Общината дължи на майките с количики на инвалидите на пенсионерите и всички пешеходци да очисти тротоарите от коли. НИКОГА ВЕЧЕ няма да има удобни и безплатни места за всички - свиквайте. Колите в София са повече от законните места за паркиране - познайте кой ще трябва да се откаже от кола.

22

Анонимен

преди 8 години

До иванИ докато живя там, къде си държа "талигата", драги? Да позная ли? На улицата, естествено. И как очакваш да се отнасят към поредния селски навлек, който се държи нагло с тях?

21

Бай Иван

преди 8 години

С Google maps разгледах 6-7 града из Европа (Франция, Испания и Белгия). Общо взето и в трите се паркира еднотипно. Където са квартали с къщи почти няма да видиш автомобил на улицата, където са в кооперации или пред всяка има парко места, или си паркират директно на улицата и от двете страни в зависимост от това колко е широка улицата.

20

Наблюдател

преди 8 години

Да пробват такова паркиране в Германия ......може и в Швейцария

19

иван

преди 8 години

Живях 2 години в "елитния" квартал Горна Баня и смело мога да заявя, че хора с подобен слски манталитет не съм срещал и в най-затънтените паланки. Велико самочувствие и НИКАКВО покритие. Напълно са прави да ги глобяват, даже глобите са малки, мн е сложно да си вкараш талигата в двора. Но сел4ото предпочита да си паркира в калта пред къщата, оня ден една пatка ми вика "мръдни, за да си паркирам пред къщата". Много много лош е матриала и само яки глоби го оправят!

18

ГУРБЕТЧИЯ

преди 8 години

КАТО ГЛЕДАМ СНИМКАТА И БЕЗ ДА ЧЕТА НОВИНАТА БИХ СИ КАЗАЛ,ЧЕ ТОВА Е ИЛИ В *** ИЛИ В РУСИЯ !!! А ЗА ГЛОБИТЕ СТЕ ТАРИКАТИ КАТО РУСНАЦИТЕ ,ЖУЛИТЕ ПО 50 ЛВ.,ТУК В ГЕРМАНИЯ ГЛОБАТА ЗА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ Е 20 ЕВРО !

17

Анонимен

преди 8 години

Българина само глоби го оправят . всеки философства за нещо и все държавата му е виновна . Има закон и почват масово да глобяват , който не си плаща глобата му свалят номерата . Това , друг начин няма. Тръгнал до тоалетната с кола и после няма къде да паркира .

16

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 14(и останалите разбирачи)И след първите 200 лева - нека някой външен човек да смее да паркира пред техните къщи. Аман от навлеци! Писна ни да ги издържаме и само с тях да се съобразяваме! То бива гостоприемство, ама всичко си има граници!

15

Анонимен

преди 8 години

Плачете, плачете. Утре пак ще осъмнете с глоби. И ще се научите къде може и къде не. Всички е написано в закона и правилника, но понеже 90% сте с купени книжки не знаете.

14

Горна Банкя

преди 8 години

слочаеност?

13

Анонимен

преди 8 години

А в търново защо тротоарите са парко-места?Отделно че на нищо не приличат вече...

12

Анонимен

преди 8 години

Като им друснеш по една глоба от 200 лв. как бързо ще намерят къде да паркират . Другото са празни приказки по медии и форуми . Ако не прави нищо още 200 лв. и така докато се научи .

11

Ботев

преди 8 години

Да си паркират в двора бе. На тяхната собственост. В Софиа данеби всеки да има гарантирано паркомясто?! Купуваш или наемаш гараж, паркинг и т.н.

10

Ккк

преди 8 години

Поредните селски (софийски) драми. На нас гражданите не ни пука за село София.

9

Анонимен

преди 8 години

И защо да си паркират по дворовете? За да има място за навлеците, които си наливат водичка на аванта ли? Аз живея в къща с двор в центъра на София и нямам никакво намерение да си ползвам зелената площ или мястото за отдих, за да си държа колата на тях, та да освободя място за някой хитър навлек, "баровец" дошъл с колата си на работа в центъра, ама ако може да мине ЙоФтинко и да не си плаща синя или зелена зона!

8

Анонимен

преди 8 години

И къде да паркират? Нека някой да отговори на този въпрос. ПРеди да се налагат забрани, трябва да се предложат алтернативи. В България НЯМА паркоместа. Заградени са площи от тротоарите в градовете и ги наричат паркинг. Такъв абсурд има само в България. Аз един 6-7 етажен паркинг, надземен или подземен, не съм видял в нито един български градн. В НИТО ЕДИН! А това е една изключително елементарна постройка! Къде да се паркира!

7

Men

преди 8 години

Проблемът е, че в Горна баня на много места изобщо не може да се определи кое е тротоар, кое е зелена площ и въобще кое е улицаАми така се получава като паркирате по тротоарите и зелените площи. ТЕ НЕ СА ПАРКИНГ. Като няма толкова къде да паркирате продайте си колите. Голям зор, били разбити тротоарите, ми как няма да са като САМИ си ги разбивате.