Снимка: Dnes.bg

Реформаторският блок не одобрява повишаването на цената на билета за градския транспорт, обявиха депутатът Настимир Ананиев и представителят на реформаторите в Столичния общински съвет Стефан Марков.

Билетите за метро и наземен градски транспорт да се унифицират, за да е удобно за гражданите и туристите, настоя Стефан Марков и посочи, че разумната цена на билета е 1,20 лева, а не 1,60 лева.

Още по темата

"Не одобрявам идеята за повишаване на цената на билета за градски транспорт в София със 60 процента - на 1,60 лева. До момента не съм чул основателни аргументи в полза на увеличението, е коментирал председателят на парламентарната комисия по транспорт Настимир Ананиев от Реформаторския блок. По думите му при намаляваща цена на горивата и на енергоносителите и при увеличаващи се пътници, най-вече в метрото, няма причина за толкова голям скок на цената", смята той.

Най-младият общински съветник от РБ - Стефан Марков, заяви, че очаква анализ от Центъра за градска мобилност, като настоява, че разумната цена е 1,20 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase