Снимка: архив Bulphoto
fallback

Екоактивисти днес излизат на протест. Причината - недоволство от политиката на Столичната община по отношение на бездомните кучета.

Oще по темата

Те ще настояват да се прекрати затварянето на животни в общинските приюти. Екоактивистите искат и да се осигури ежедневен достъп на граждани и доброволци при затворените животни, както и масова кампания за осиновяването им.

По повода неправителствените организации за защита на животните искат и оставката на заместник-кмета на София Мария Бояджийска заради несправяне с работата.

Пред БНР една от активистките, бивш общински съветник, Мария Харбова, заяви, че популацията на бездомните кучета всъщност не намалява.

Според нея има един парадокс - обработените кучета намаляват, а разходите се увеличават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Григор Илиев

преди 8 години

Туко що спасих едно малко момиченце и майка му от озверяло бездомно куче и неговия стопанин бездомен алкохолик, който не пожела да укроти кучето за да минат майката и детето. Момиченцето беше на не повече от 5 годинки и плачеше и трепереше от страх, а пропития от алкохол клошар стопанин си стоеше и гледаше докато не се намесих аз. Напръсках кучето със спрей (естетвено и мен ме беше страх беше си голямо) а стопанина му заплюх в лицето. Питам аз къде са тези "Екоактивисти" в такива моменти????

32

Край

преди 8 години

как ще ги затваряте в приюти бе. задължително е да ги прибирате в домовете си да спят в леглата ви и да ядат на масата ви. А докажете се като най толерантните хора на света. Не смейте да мрънкате даже когато ви захапят ако не е до кокал.

31

Софиянец

преди 8 години

Кучкарството трябва да бъде признато вече за сериозно психичесо заболяване.

fallback