Снимка: архив, Bulphoto

Шофьор е бил принуден да плати 30 лева, за да освободят колата му от скобата, въпреки че си е заплатил за паркирането в "Синя зона".

Георги Геров е решил да си търси правата в съда, за да няма и други попаднали в същата абсурдна ситуация.

Нелепата история се случила вчера. В 9:54 ч. Геров пратил за "Синя зона" на пл. "Княза Александър I". Платил на паркомат сумата от 2 лв., колкото струва час в "Синя зона".

Шест минути по-късно (10:00 ч.) мъжът получил SMS, от който станало ясно, че е паркирал неправилно и на автомобила ми е поставена скоба.

"Служителите на "Градска мобилност" отказаха да свалят скобата под предлог, че не съм платил", разказва Георги Геров пред Нова тв.

"След показване на бележката, ми беше отговорено, че единственият вариант е да платя 30 лв., за да ми бъде отстранена скобата. След последвалото от моя страна обаждане в "Центъра за градска мобилност", получих следният отговор: "Няма нарушение от наша страна" и няма как да ми помогнат. Отговорът се очакваше. От създалата се обстановка бях принуден да платя 30 лв. за премахването на скобата", споделя Геров.

"И така паркирането в "Синя зона" ми струваше 32 лв. за един час. От разговора със служителите на ЦГМ, се убедих, че не съм първият, нито ще бъда последният, попаднал в подобна парадоксална случка. Твърдо решен съм да си потърся правата, за да няма и други попаднали в същата ситуация", категоричен бе Георги Геров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase