Снимка: Кадър BTV

14-годишният Даниел, който беше простреляно вчера в Княжево, е в стабилно състояние. Това съобщиха от "Пирогов".

Нощта е преминала спокойно за момчето. Няма непостредствена опасност за живота му към момента. От болницата припомнят, че вчера лекарите са направили подробни прегледи и високоспециализирани изследвания.

Още по темата
И простреляното момче, и 15-годишният стрелец Ивайло са били добри деца, отличници. Това разказа, Елка Владова, директор на 26-о СОУ в Княжево пред BTV.

По думите на Владова Даниел Даниел се е държало изключително адекватно след инцидента. "Беше адекватен, полагаше грижи да успокои всички останали. Беше запазил самообладание. И другите деца реагираха адекватно". Успокоил дори и майка си.

"За мен това е потенциален убиец", категорична бе майката на простреляния Даниел, като посочи, че Ивайло е искал да стреля и втори път по сина й.

Даниел е бил опериран лично от началниците на отделенията по детска гръдна хирургия и детска коремна хирургия доц. д-р Христо Шивачев и д-р Стефан Стоилов. По време на операцията те са влезли в ранивия канал и са направили ревизия на раната, за да проверят дали има поражения и засегнати органи. Операцията е преминала успешно. По време на нея е станало ясно, че няма засегнати жизненоважни органи.

Според съученици на двете момчета скандал е станал причина за инцидента от вчера. Скарали са за момиче. Ивайло прострелял в таза Даниел, който бил негов дългогодишен приятел. Познавали се от малки, тренирали заедно футбол.

Бойният пистолет, с който бил прострелян Даниел, е собственост на чичото на Ивайло - охранител.

Съседка на Ивайло го отгледала. Той живеел само с баща си, майката била в чужбина. Бащата на Ивайло твърди, че синът му не е споделял да има проблеми с Даниел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase