Снимка: архив, БулФото
fallback

15-годишно момче е простреляно пред сградата на столично училище в кв. "Княжево", съобщи МВР.

Сигналът в полицията е бил получен в 15.40 часа.

Веднага към мястото са изпратени екипи на столичната полиция и Бърза помощ.

Пострадалият ученик е откаран в болница и настанен за лечение. Към момента няма опасност за живота му. Момчето е простреляно в областта на слабините.

Веднага стартирали оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя на престъплението. Минути по-късно в дома му е открит и задържан 16-годишен.

По първоначални данни причина за агресията бил скандал между двамата. Пистолетът, с който момчето е било простреляно, е боен.

Криминалисти продължават работата по случая. Продължава и огледът на място, както и установяването на всички обстоятелства около случая.

Заместник-министърът на образованието Диян Стаматов е на мястото на инцидента, за да разговоря с ръководството на училището и да предприеме действия за организиране на психологическа помощ на съучениците на момчето, съобщиха от МОН.

Родителите на пострадалия ученик са уведомени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

До Неа 64

преди 8 години

Ако в САЩ някой насочи оръжие към полицай или обикновен гражданин, полицията веднага го застрелва, никой не се церемони. А тука хората ги пребиват и убиват, а полицията или я няма или яде и пие с бандитите. Ако някого в БГ го хванат съдебната система го оправдава, въпреки че има видео и снимки.

58

Неа до 61

преди 8 години

Ама трябва да ги застрелват ли ???? А когато се окаже невинен в нашата събедна система , та да го лежи . Браво , мисъл !

57

-----

преди 8 години

Населението на Бг е под 6 милиона!Около 1,7 милиона пенсионери!От тези приблизително 4,3 милиона извадете жените и децата до 12год. възраст и ще получите около 1.8 милиона мъже на възраст от 13 до 65 год. да предположим, че 50% от тях са хора със психика без отклонения. Остават около 900 000 души с лабилна психика и агресивно поведение.САЩ - население 350 милиона без нелегалните емигранти. Огнестрелно оръжие може да получи почти всеки над 21 годишна възраст.

fallback