Снимка: архив, БГНЕС

Общо 43 сигнала са получени в София след бурята и силния вятър през нощта, 19 са отработени, каза директорът на „Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров.

От Столичната община съобщиха още, че най-много сигнали за щети са подадени от районите "Кремиковци", селата Войняговци, Ботунец, Челопечене, район "Подуяне" и централната градска част.

Осем екипа на дирекцията продължават да премахват счупени клони и дървета от пътните платна, каза още Красимир Димитров, цитиран от БТА.

За днес Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) е издал предупредителен оранжев и жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и за градушки в Източна и в Централна България, става ясно от картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Валежи ще има на много места и ще са предимно краткотрайни, но интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е умерен. Условия за мощни гръмотевични бури и градушки ще има в следобедните часове, главно в югоизточната половина от страната. Явленията в Западна България ще затихнат вечерта, а в Източна България валежите ще спрат през нощта срещу събота.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase