Снимка: Булфото, архив
fallback

Броят на безстопанствените кучета в София е 3844, пресметна д-р Марина Иванова, директор на фондация "Четири лапи", по време на представянето на резултатите от последното преброяване на безстопанствените кучета в столицата.

"Последното преброяване отчете 6635 безстопанствени кучета на територията на столицата. За две години имаме значително намаляване на техния брой", коментира тя пред "Фокус".

Резултатите са отчетени на база забелязаните кучета без надзор на обществени места, в индустриални зони, също така в изоставени имоти.

"За съжаление в София, поради архитектурни особености в центъра на града, няма възможност за изчисляване на точния брой на безстопанствените котки", допълни Иванова.

По думите й за периода на преброяването са забелязани и 189 коня. Тя допълни, че най-вероятно истинският брой е много по-висок от този.

"На намиращите се около 200 работни коня на територията на Столичната община си заслужава да им бъде обърнато внимание, да бъдат регистрирани, за да може да се осъществява контрол върху техните собственици", каза още д-р Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Iri

преди 8 години

240 в парламента останалите сигурно са по министерства

16

Фън Шуй

преди 8 години

Колко много луканка це рацхозда....сте има да хапва на фън суй цяло семейство

15

Анонимен

преди 8 години

Развъдници са *** гета и улави люде които ги хранят около блоковете.Няма каруца или тъмнозелен който обикаля кофите за смет да не мъкне по един и повече *** със себе си.

fallback