Снимка: Bulphoto, архив
fallback

Искат ли софиянци, живеещи в районите "Триадица", "Лозенец", "Възраждане", "Средец", "Оборище" и "Красно село", "зелена зона" пред блока?

Районните кметове ще търсят отговора в следващите 2 месеца. След като съберат мненията, ще се реши дали, а и по кои улици, в кои квартали и с колко места ще се разшири зелената зона за паркиране.

Oще по темата

Това са се договорили на среща в четвъртък председателят на СОС Елен Герджиков и районните кметове.

Идеята е зелената зона да се разшири с поне 8000 места и да обхване квартали като долната част на "Лозенец", "Крива река", целият "Иван Вазов", "Яворов" и други.

"След 2 месеца районните кметове ще внесат предложенията си кои улици да влязат в режим на "зелена зона". Всички заявиха, че има проблем с паркирането, и това е единственият начин да бъде решен", обясни Герджиков пред "24 часа".

Обсъждана е и евентуална промяна на работното време на синята и зелената зона и идеята за 10 минути безплатно паркиране около училища и детски градина.

"След като приключат обсъждания с гражданите, ще възложим на Центъра за градска мобилност да ги обобщи и да подготви експертен доклад. Тогава ще се обмислят и евентуални промени в работното време на зоните", каза Герджиков.

Кметът на район "Красно село" Христо Апостолов ще проведе срещи с граждани, на които ще присъстват и експерти от ЦГМ.

Те ще обясняват аргументите "за" и "против" зоните. Той обмисля да пусне и анкети в данъчната служба на общината, които хората да попълват, докато чакат да си платят данъците. Информация ще има и на сайта на района.

От "Лозенец" проведоха обсъжданията преди 1 г. Там освен долната част на квартала вече имало искания и за бул. "Дж. Баучер" и при мол "Парадайс", каза кметът Любомир Дреков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Ivo

преди 8 години

Не искам зелена зона, а да паркирам пред дома си, без да ми вдигнат колата, щото общината има нужда да ми свлича кожата, че да си пълнят хазната! Искам и да спре тоя картел между полицията, котяо ми снима колата, докато паяка ми я вдига за да ми вземат парите задето съм си паркирал пред собствената къща и да нямам право на оправдание! Искам като изляза на терасата да си виждам колата и да не идват повече дебели чичковци и да ми я махат, щото си е пред нас! Ей това искам!

68

Анонимен

преди 8 години

до Обективен + 80Пичове, пълния член го нямате за нищо, освен ако не сте един и същ човек :) Писането не е като говоренето.

67

Четете законът!

преди 8 години

Четете!Закон за движение по пътищатаЧл. 167. (1) Лицата, които стопанисват пътя, го поддържат в изправно състояние, сигнализират незабавно препятствията по него и ги отстраняват във възможно най-кратък срок. ...(2) Служби за контрол, определени от кметовете на общините:1. контролират в населените места изправността и състоянието на път..., както и спазването на правилата за паркиране от водачите на пътни превозни средства,...Някъде тук да виждате, това да се прави само в синя и зелена зона

fallback