Снимка: архив, Булфото
fallback

Задръствания очакват столичани днес заради изграждането на третия лъч на метрото.

От 1 февруари се забранява движението на превозни средства по западното платно на столичния булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" - между улица "Силистра" и бул. "Янко Сакъзов". Автомобилите ще се извършва само в двупосочно само в едното платно на булеварда.

Oще по темата

Строежът ще засегне и пътниците в градския транспорт. Автобусни линии 11, 213 и 404 ще са с променен маршрут в посока ж.к. "Гео Милев", "Младост" и "Дружба". Те ще се движат по маршрута си до кръстовище бул. "Ген. Данаил Николаев", а след това по източното платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Наказателният паркинг на Центъра за градска мобилност, който се намира в района ще бъде закрит.

Местата за почасово платено паркиране на източното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Янко Сакъзов" и ул. "Силистра" и по западното пътно платно на ул. "Проф. Милко Бичев" между бул. "Ген. Данаил Николаев" и ул. "Силистра" също ще бъдат закрити.

Промените в движението ще останат в сила до началото на 2018 година.

Първите 7 метростанции от "Малък градски театър зад канала" до "Красно село" ще са готови в средата на 2019 г. Проектът ще струва 410 милиона евро - европейско финансиране и 90 милиона евро - пари от бюджета.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

До мрънкащите

преди 8 години

И какво ще ви стане, ако известно време ползвате градския транспорт? Той вече почти напълно е подновен, по- редовен. Оплакваме се, че сме бедни, а никъде не може да се види такъв трафик с по един човек в автомобила! За някои хора личното МПС е необходимост: далечни разстояния, болни и т.н., но други пътуват всеки ден на 1-2 км разстояние до работата си! За замърсяването на въздуха и задръстванията няма да говорим!

21

Анонимен

преди 8 години

Не може да ви се угоди! Ще потърпим малко, но след това ще се радваме на удобен транспорт. Колкото до чистотата в метрото, не може да става сравнение с някои големи европейски градове. Нашето се почиства редовно, хората пазят, около коловозите е идеално чисто. Идете в Рим например и сравнете. Там направо е гнусно мръсно и по коловозите се търкалят празни пластмасови чашки и бутилки. По ескалаторите стъпалата и лентите за придържане направо лепнат от мръсотия. Навсякъде тежка миризма на мазнина.

20

Анонимен

преди 8 години

С 500 милиона могат да се осигурят максимум 25000 работни места за период от 2 години. И то ако им се плаща минимална работна заплата. Не знам къде ги видяхте тези стотице хиляди.И това естествено ако не трябва да се вземат материали, офиси или техника за да работят въпросните хора. И след две години хората няма да ги има и парите няма да ги има и нищо съществено няма да е свършено. По-добре 1500 души да изградят метрото и да има смислен резултат.

fallback