Снимка: Нова тв

Ще предприема срещу тези хора каквото мога. Те най-малкото трябва да се извинят. А те обясняват че моят сноуборд им е счупил лифта. Ще ме осъдят, че съм им счупил лифта, обяви планинарят Любомир Станков, чието дете полетя от Симеоновския лифт преди няколко дни.

"Не знам как не ги е срам тези хора. Аз се качвам на този лифт сигурно за 400-ен път. Единственият ми проблем в тази ситуация е, че аз съм се доверил, че това съоръжение е изправно. Седи детето ми срещу мен, минаваме покрай 13-и стълб, и когато става да погледне през прозореца, видях детето ми да полита през вратата. Късмет беше, че имаше сняг", спомня си отново Любомир ужасяващия момент.

Още по темата

При проверка на кабинка №111 от въжена линия "Симеоново" инспекторите установиха частична възможност за непълно заключване на затварящия се механизъм. Това се казва в становище на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Заради конструктивни особености на кабинката контакт "затворени врати" не е отчел напълно затворената врата на съоръжението.

Вероятните причини за частичното заключване на механизма ще са ясни, след като бъде предоставена допълнително изисканата документация на съоръжението от завода-производител в Австрия и след като приключи назначената техническа експертиза.

Инспекторите от Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор" провериха 100 от общо 220 кабини.

Съоръжението работи от днес само с проверените. Всички останали кабини ще бъдат пуснати в експлоатация, след като им бъде извършен извънреден технически преглед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase