Снимка: БТА
fallback

Големи задръствания са се образували на няколко ключови булеварда в столицата.

Опашки от автомобили в неспиращия да вали сняг има на булевардите "Никола Мушанов", "Възкресение", "Константин Величков", "Академик Иван Евстратиев Гешов".

Oще по темата

Изключително интензивен е трафикът и на булевард "Сливница, в района на "Лъвов мост" и Сточна гара.

Отклонението в разписанието на градския транспорт в този район е между 5 и 15 минути, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

"Навсякъде в столицата автобусите на градския транспорт се движат със закъснение. При тролеите също се получават отклонения от графика, трамваите се движат по разписание", обясниха от там.

Тази сутрин столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че снегопочистването продължава, като фирмите вече рият и кварталните улички. Тя обяви, че ще наложи санкции за снегопочистващите фирми, заради непочистени тротоари и спирки на градския транспорт.

"София е голяма - на места е изчистено, на други - не. Там, където не е изчистено, няма да бъде платено на фирмите и ще има санкции за това", зарече се кметицата.

Според нея градският транспорт в столицата се движи нормално при зимни условия.

Тя пресметна, че в общината са получени над 50 сигнала за паднали клони и дървета, вследствие на тежкия мокър сняг.

"Благодаря много на пожарната, на колегите от "Пътна полиция" и на Столичен инспекторат, които са на място вече трето денонощие. Целта в такива тежки ситуации е градът да остане проходим и да не обявяваме бедствено положение, да не затваряме училища и детски градини, защото при над 50 см сняг не е толкова лесно", посочи тя.

По темата чуйте видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

ПорЦелан

преди 8 години

Такива са реалностите м-ай-на! Просто мястото е подходящо за столица. Интелигенция не означава хора с бомбета и чанти, а нещо друго. Някой ден ще разбереш.

115

Sofiq

преди 8 години

До АнонименСофия е единствената изкуствено създадена столица в европа и то от едно село. Преди да стане столица нищо не се е случвало в там изведнъж обаче местните се събуждат столичани и понеже не е имало никога интелигенция в София сегашните кореняци - 2ро и 3то поколение *** + комунистически подлизурковци злобеят и избиват комплекси.

114

Анонимен

преди 8 години

хайде гордите софиянци да не забравят, че преди да стане столица, София е била едно обикновено заспало село. За разлика от прогресиращите подбалкански селища, например! Така че няма за какво да се гордеят, че са рода им е софийски, т.е. селски :)

fallback