Снимка: МРРБ

Общ преглед

Кабинетът направил и невъзможното, за да пусне до края на годината новата отсчека от Северната скоростна тангенгента, обяви строителният министър Леляна Павлова при откриването на участъка. Лентата бе прерязана днес от премиера, кмета на София и  няколко министри.

"Направихме и невъзможното. Преди пет месеца бяхме тук на гола поляна, а сега имаме 13,5 км 8-лентов участък, напълно готов и завършен", каза Павлова. Т

я обясни, че за пускането наистина е трябвало да бъде направено и невъзможното, защото 180 млн. лв. По ОП "Регионално развитие" щели да се изгубят.

Още по темата

Общата дължина на трасето на Северната скоростна тангента е 16,5 км и преминава през шест землища на територията на София – Требич, Илиянци, Бенковски, Малашевци, Орландовци и Враждебна. Началото на участъка е на около 1,1 км след разклона за с. Мрамор. Краят е при пътния възел тип "пълна детелина" на 1,1 км след новото начало на АМ "Хемус".

По дължината на трасето са разположени 7 напречни връзки и 5 пътни възела - "Булевард Рожен"; "Булевард Илиянци"; "Булевард Чепинско шосе"; "Източна тангента" и "Софийски околовръстен път – АМ "Хемус".

Трасето преминава над 3 реки – Какач, Владайска и Перловска река, и 6 канала, пресича 20 електропроводи и газопроводи и 20 водопроводни и канализационни мрежи.

Изграждането на Северната скоростна тангента е от изключително значение за трафика в София. Тя не е част от Трансевропейската транспортна мрежа, но осигурява свързаност между няколко коридора от нея.

Павлова разказа, че пуснатият участък ще съкрати пътя и ще направи движението в тази част на столицата безаварийно. Догодина ще бъдат довършени под 3 км на тангентата.

Според министърката Северната скоростна тангента ще допринесе за развитието на тази част на столицата, защото новите пътища винаги водят бизнес и инвестиции, развитие на икономиката, а това значи повече работни места и прогрес занапред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар