Снимка: БСП

Общ преглед
В неделя сутринта паметникът на Съветската армия за пореден път осъмна с надписи, но младите в БСП се погрижиха да заметат следите от оскверняването.
Още по темата

След тяхната намеса не остана нито "Лустрация", "Правосъдие", "Съдебна реформа сега", "Борисов на съд".

"Това е работа на млади хора, които търсят някаква политическа изява, търсят популярност и намират най-неудачното и неподходящо място, за да я изразят. Те трябва да знаят, че този паметник е символ на една много страшна война и на един много велик подвиг. Подвиг, извършен от съветския народ, както и от много европейски народи, включително и българския", коментира Светла Шаренкова, издател на вестник "Земя", която също хвана четката, за да почисти паметника.

Тя припомни на всички, които са рисували върху паметника на Съветската армия, че той е символ на победата над фашизма.

"Тези младежи трябва да знаят, че всеки път, когато паметникът се изрисува, ние от БСП и Младежкото обединение на левицата отново ще го чистим", категорична бе тя и допълни, че паметниците ни са носители именно на българската памет, независимо от оценката - какво символизират те.

През последните години редовно граждани пишат послания по различни политически теми и рисуват по паметника. Тенденцията започна през 2011 г., когато неизвестни артисти изрисуваха с цветни спрейове войниците на страничните барелефи като герои от американски комикси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар