Архив: Булфото

Визията на кмета Йорданка Фандъкова за развитието на София като зелен град е основополагащият принцип и всички проекти на Столичния общински съвет (СОС) се съобразяват с него. Това обясни заместник-председателят на СОС от групата на ГЕРБ Николай Стойнев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че "зелен град" не означава само паркове и градини, а и енергийна ефективност, пестене на средства и енергия, по-добър транспорт.

Той допълни, че ГЕРБ разчита на всички групи, които съставят пъстрия облик на Столичния общински съвет.

До края на 2015 г. започва стратегическият проект за развитието на третия метродиаметър, съобщи Стойнев. По думите му предстои да се свържат районите Подуяне и Овча Купел.

През последните години дружествата успяха да се стабилизират финансово и да натрупат достатъчно ресурс, така че да инвестират, поясни Стойнев. Той посочи пазарните площадки и пазарите Димитър Петков, Женският пазар, Красно село и Ситняково, които са пример за това как едно общинско дружество може да работи в интерес на гражданите: инвестиция в общинската собственост и подобряването на услугите за гражданите.

"За първи път от 40 години се изгражда парк в София - в парк "Възраждане" до Руски паметник. Продължава подмяната на автобусите в градския модел", добави Стойнев.

"Градът трябва да стане много по-чист. Това може да стане с мерки срещу тези, които го замърсяват - производства, трафик и неефективни сгради. Трябва да се работи за една цялостна екосистема, в която да не се включва само природата, а отношението на хората и потреблението им в града", това мнение изрази Иван Велков, представител на Група "Пет" и заместник-председател на СОС.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase