Снимка: Булфото
fallback

Ватманката, ударила сутринта своя колежка в София ще бъде уволнена, вероятността за това е 99% посочи инженер Иво Василев, зам.-директор на Столичен електротранспорт.

Допуснала е ПТП с пострадали , мотивира се той пред "24 часа".

Oще по темата

Василев обясни, че през есента заради листата по пътя и влагата сутрин, релсите стават по-хлъзгави, мотрисите са тежки, а спирачният път е около 30-40 метра.

В случая дистанцията между двата трамвай е била не повече от пет метра, поясни той.

Ватманката на щестицата, виновна за катастрофата, е с доста дълъг стаж, има едно предишно пътно произшествие, при което няма пострадали, а е имало само материални щети.

Към 11.30 часа службите по безопасността напълно възстановиха движението по трамвайните линии по бул. "Христо Ботев" в посока площад Възраждане, съобщиха от Столичната община.

Както вече знаете при тежката катастрофа бяха ранени 14 души, като по-сериозно пострадалите – 7 са настанени в "Пирогов".

Пътниците на злополучните трамваи все още се преглеждат и затова не може да бъде дадена информация за състоянието им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 8 години

Не спазена дистанция, не съобразена скорост според пътните условия и спирачки. Да ли е направила всичко възможно да спре. Да ли е имало пясък в бункерите, това е нейно задължение да провери и зареди. За тези които не знаят - пясъка се ползва при спиране да подобри сцеплението.Винаги трябва да се движиш с такава скорост с която да можеш да спреш на безопасно разстояние. Стана ясно, че се движила с аванс 1 минута в продължение на няколко спирки.Просто е бързала. В този случай кмета няма отношение.

37

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 33Напълно съгласен, но с едно уточнение. Не само СО имат вина. Те просто не могат да намерят културни водачи, европейци. С малки изключения нашите водачи са рядко невъзпитани и злонамерени. Те "властват" над пътниците, обиждат ги с грозни думи, нерядко ги нараняват с некадърното си каране и невнимание. Говорят по телефона, пускат приятели в кабината, пушат! На такива и танк да дадеш - за месеци ще го съсипят. Устояха им само няколкото стари немски трамваи по 11, 20 и 22-ра линии.

36

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 51Долу лапите от пътниците, мръсни неквалифицирани, психически неуравновесени водачи! 14-те ранени и изпоплашените трябва да съдят тази женка. Уж всяка сутрин минават през преглед, или НЕ, а! Шуробаджанаци, невъзпитани, злобни. Непрекъснато се карат, издевателстват над пътниците, тъпо не разбират, че от тях им идва хлябът! И аз се плаша, да не стане инцидент - особено след "Триъгълника" в посока София-север - на завоите там така бясно карат, а преди време там 2 пъти дерайлираха!

fallback