Снимка: БТА

Кандидатът на БСП за кмет на София Михаил Мирчев бе видимо вбесен от предварителните резултати на социолозите за вота  в столицата. Пред БНТ той посочи, резултатите, които го нареждат на трето място, "звучат доста абсурдно".

Още по темата

"В момента провеждаме абсурдни избори, включително няма интернет, всички публични регистри за честен избор са блокирани и се цели пълна паника. Институциите, които трябва да гарантират частността на изборите, не работят“, отсече кандидатът на БСП, според когото има "грубиянска фалшификация".

"Майстори като Цветан Цветанов могат да произведат резултати, каквито искат. Пълен хаос", продължи Мирчев. Той нападна и отстранения от БСП Георги Кадиев, който също бе кандидат за кмет на столицата.

"Кадиев замърсяваше терена и крадеше гласове, единственият ми конкурент е Йорданка Фандъкова", изригна Мирчев. 

Той отказа да коментира кой има вина за слабия резултат на БСП в борбата за кметския стол като посочи, че за вина може да се говори едва след четвъртък, когато има официални резултатати.

"Единственият честен механизъм на този етап е утрешното паралелно преброяване. Утре на обяд ще имаме за първи път някакви прогнозни данни", заяви в заключение Мирчев, който категорично отхвърли предварителните данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase