Снимка: bTV
fallback

Наказателно производство за хулиганство и принуда е образувано по случая с нахлуването на Волен Сидеров в сградата на НАТФИЗ в петък вечерта, каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Oще по темата

"Делото се разследва в Прокуратурата и е образувано по два текста - за хулиганство и за принуда. Принудата се изразява в отнемане по насилствен начин на телефон от студент от НАТФИЗ, който в последствие е върнат", обясни Сарафов, цитиран от Агенция "Фокус".

Разпитани са 9 свидетели. До късно вечерта студентите са давали показания. Главният прокурор Сотир Цацаров ще се запознае с материалите днес и ще прецени дали ще иска имунитета на лидера на Атака.

Една от студентките е извадила мобилен телефон, за да снима екшъна, но Сидеров го е изтръгнал от ръцете й, след това й го върнал. Затова има и принуда в наказателното производство, освен хулиганските действия. Работата по случая продължава.

Вчера вечерта Сидеров минал грубо покрай охраната и около 10 минути е обикалял втория етаж на НАТФИЗ. Очевидци разказват, че една от студентките била силно уплашена.

Лидерът на "Атака" не е бил арестуван, тъй като има депутатски имунитет. На място е пристигнал председателят на съюза на артистите Христо Мутафчиев и други хора от гилдията, за да подкрепят колегите си.

Както Dnes.bg писа, лидерът на "Атака" стана главно действащо лице и в шумен среднощен скандал пред магазин за алкохол и цигари на 10 октомври. Политикът, в компанията на депутата Десислав Чуколов, е буйствал в центъра на София, като е обвинил хората там, че продават наркотици.

Заради този инцидент прокурорът Сотир Цацаров поиска депутатските имунитети и на двамата атакисти.

Те пък обявиха, че са били бити от полицаи, а самият Сидеров се закани, че ще поиска имунитета на онзи, който поиска неговия.

10 дена по-късно Сидеров отново повтори "акцията" си на ул. "Раковски", само че този път проверявал имат ли цени всички стоки в магазинчето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

Анонимен

преди 8 години

доста ясно показва състоянието на държавата България -*** *** злобен и дърт тормози младите хора ,и други дърти мъже му ръкопляскат айде дъртаците да пляскат в захлас на болния си лидер /който употребява скъпи наркотици ,купува си ги с пари крадени от държавния бюджет/

133

да попитам

преди 8 години

Къде ще е следващото представление на Бялата Златка и Чуколина ?

132

Kill2

преди 8 години

Страхливи софиянци какво му гледате *** на тоя,нека се опита в провинцията да се вей,ще му пръснем *** заедно с имунитета му

fallback