Снимка: Ивайло Дойнов / Facebook
fallback

За съжаление да се паркира неправилно у нас е всекидневие. Тротоари, зелени площи, забранителни знаци - нямат никаква сила пред "аварийките" или пък: "Аз само за 2 минути".

Ивайло Дойнов обаче публикува снимки и разказ на една особена наглост. Случката се развива на ул. "Раковски", близо до пресечката с ул. "Иван Вазов" в София.

Автомобилът е спрял в едно от платната, на забранено. Шофьорът бил в колата, чакал нещо. Дойнов подминал "явлението", защото колите го заобикаляли, а трафикът бил слаб.

"Но виждам на 10 метра кварталния катаджия ветеран", започва разказът мъжа. Катаджията си почивал на масичка, пиел кафе и пушил цигара.

При първата снимка катаджията забелязва момчето, но не предприема нищо, само го гледа. Дойнов се приближава до полицая и започва разговор:

- Добър ден. - започна Ивайло.
- Добър ден. - отвръща катаджията.
- Виждате ли ето онзи автомобил, запушил едната лента?
- Виждам го.
- А не трябва ли да направите нещо по въпроса?
- Ами няма го шофьора.
- Не, вътре си е, в колата, в нарушение. Няма ли да го санкционирате?
- Ей сега ще го изгоня.
- Кога?
- Кафе пиете ли?
- Не пия.
- Това ми е първото от сутринта.
- Да?
- Ще го изгоня след малко.

Тук станало ясно на Дойнов каква е връзката с кафето. "Идеята му е че няма как да си остави кафето и цигарата за да се занимава с глупости, а и не върви да ми го каже директно или да ме псува, понеже не знае какъв ми е случая", обяснява той във Facebook.

След това Ивайло влязъл в магазина за кафе. Малко след това колата се предвижила назад и спряла до полицая и партньора му, появил се междувременно.

"Пита ги за кафе, познават се. Влиза в магазина да си пазарува. Аз си тръгвам, и правя още една снимка за спомен от еманацията на българския полицай. Двамата са весели, явно току що е разказал на партньора си за един луд с претенции", завършва разказа си Ивайло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Анонимен

преди 8 години

i kvo i kafe li da ne piat ...ai stiga s tia prostotii ne obicham policai no i te sa hora....

87

Анонимен

преди 8 години

До АнонименЗащото е имал благоразумието след това да пресече на пешеходна пътека.

86

Анонимен

преди 8 години

След ТАКЪВ уморителен труд този милиционер го очаква заслужена пенсия на 45 години!Нали е на работа,защо виси по кафенетата?

fallback