fallback

Общ преглед

Продължава разследването на катастрофата между автобус на градския транспорт и трамвай, която стана снощи в района на румънското посолство в София и блокира кръстовището за часове.

"Все още не е установено кой е нарушил правилата. И двамата водачи претендират, че са минали на зелено", заяви Антон Деспотов от Центъра на градска мобилност пред Нова телевизия.

Oще по темата

Катастрофата се случи около 19 часа, като при нея трамвай №23 се вряза в автобус №120, който правил завой от бул. "Ситняково" към улица "Черковна".

По думите на Деспотов виновният ще бъде наказан, но като се изясни какво точно се е случило.

"Ако бях тръгнал на червено, щяхме да се ударим челно", коментира шофьорът на автобуса, който бе категоричен, че е минал на зелено.

"Аз за себе си и на оня свят ще бъда чист", допълни той.

Според Антон Деспотов по това време градският транспорт е средно натоварен. Той уточни, че шофьорите не са били пияни.

"Водачите периодично минават на психотестове, преди работа всеки водач минава на дрегера, превозните средства са технически изправни", заяви Деспотов.

Ако сте сред свидетелите на катастрофата, може да ни разкажете какво сте видели. Моля, изпратете ни Вашия разказ на адрес info@dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 8 години

Ейй от новите автобуси ли бе! Язък, язък!

56

Коро Моро

преди 8 години

Трамвай да блъсне рейс? Ами хората в него... Деца, ученици, всички те нали може да получат травми; да си ударят глава?! Толкова години работихме, за да може поне билети за автобус да си купим, а сега все ще те връхлети някой от онези трамваи?! Така ли става с честните хора, с хората дето са честни? Няма справедливост на този свят!

55

Истината

преди 8 години

Според закона с предимстео е този, който първи е навлязъл в кръстовището при разрешаващ сигнал на светофара. От написаното в новината, с предимство е бил автобусът, а трамваят е трябвало да изчака автобусът да премине през кръстовището.

fallback