Снимка: YouTube

Директорът на СДВР разпореди проверка по случая с ритания и унижаван мъж от страна на полицаи в района на бул. "Възкресение". Свидетел на случката записал видео, на което се вижда как униформените подритват и омотават с тоалетна хартия мъж, седнал на земята.

Още по темата

При проверката ще бъдат разследвани действията на униформените и колко правомерни са били те. Случаят е докладван на Софийската районна прокуратура по компетентност.

От СДВР съобщават, че на 6 септември към 04.30 часа дежурен автопатрул на районното управление е забелязал мъж близо до жилищна кооперация на бул. "Възкресение". Той притичал между паркираните коли и зад една от тях изхвърлил чанта, която носел на гърба си.

В изхвърлената чанта са открити три клещи тип резачка, шило, фенер, отвертка, множество употребявани и неупотребявани спринцовки с игли. Мъжът нямал документ за самоличност.

След докладване на случая са били изпратени още четирима служители на районното управление, които започнали проверка за разбити автомобили в междублоковото пространство. Проверяващите не открили поражения върху околните автомобили и по входните врати. Междувременно мъжът отправил закани към униформените.

След като бил отведен в районното управление, мъжът е индентифициран - 36-годишният С.П.  Той е регистриран в полицията за 6 кражби, за 4 унищожавания на имущество и за притежание на наркотични вещества. Осъждан е и е излежавал наказание "лишаване от свобода" за кражба и наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase