Кметицата инспектира строежа. Снимка: БТА

Движението по столичният бул. "Черни връх" в района на разширението на Линия 2 на метрото ще бъде възстановено на 31 август, съобщи днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта заедно с изпълнителния директор на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев.

По думите й изграждането на метрото върви в график, като 82% от тунела е напълно готов. Наземните дейности са приключили и в момента се асфалтира участък от бул. "Черни връх", каза Фандъкова.

Още по темата

Тя припомни, че от края на миналата година движението там е затруднено и трафикът е интензивен.

Кметицата отбеляза, че през пролетта на следващата година ще се положи последният износващ слой асфалт, за да може строителството на метростанциите да продължи.

Фандъкова припомни, че разширението на метрото до метростанция "Витоша" ще бъде готово през лятото на следващата година и нови 25 хиляди души дневно ще могат да се възползват от най-модерния начин за придвижване.

Разширението на Линия 2 на метрото от станция "Джеймс Баучер" по продължението на бул. "Черни връх" до ул. "Сребърна" при метростанция "Витоша" започна на 1 август миналата година и се очаква да бъде завършено през юни 2016 г.

Трасето е с дължина 1.3 км и една подземна метростанция - с изходи на кръстовищата на бул. "Черни връх" с ул. "Хенрих Ибсен" и ул. "Сребърна" и с ул. "Филип Кутев".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase