Снимка: архив Булфото
fallback

Броят на осиновените бездомни кучета в София расте. От началото на годината досега са осиновени 325 кучета. През цялата минала година техният брой е бил около 450. Само през юли са осиновени 51 кучета, съобщи и.д. директорът на "Екоравновесие" Петър Киров.

Oще по темата

Данните показват, че през юли дружеството е заловило 302 бездомни кучета, от които по места са върнати 125, кастрирани са 235, осиновени са 51. В рамките на кампанията за кастриране на дворни кучета от март до юли са обработени 161 кучета.

Шефът на "Екоравновесие" припомни, че желаещите да кастрират дворните си кучата могат да го заявят по телефона или чрез сайта на структурата. Безплатно екип на предприятието взима кучето, кастрира го и го връща на собственика, поясни Киров.

Той съобщи, че продължава да се наблюдава негативната тенденция на изхвърляне на кучета от съседните на София населени места в пределите на града.

Шефът на "Екоравновесие" е категоричен, че този проблем, както и въпросът с бездомните кучета изобщо, може да бъде решен единствено с приемането на Националната програма за овладяване на популацията на бездомните кучета.

Според Киров дружеството само трудно би могло да се справи с изхвърлянето на кучета на улицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

СрамотаПовече пари дъват за *** отколкото зо бездомен Човек

11

Анонимен

преди 8 години

Новината е добра,но осиновителите няма да смогнат на нарастващият брой бездомни кучета.

10

до 3

преди 8 години

А кога ще почнем да отстрелваме тия които ги изхвърлят на улицата?

fallback