Автомобилът продължава да стои на наказателния паркинг. Снимка: Димитър Димитров

Вече пет дни собственик на автомобил, отнесен от паяк на Центъра за градска мобилност, прави опити да вземе колата си от наказателния паркинг в Подуене, но безуспешно.

Причината – когато германското возило е качено на паяка, е повредено кормилното устройство и така колата не може да бъде изведена на собствен ход от паркинга.

Експерти са установили, че повредата е настъпила вследствие на усилието, приложено на гумите на автомобила при преместването му в заключено състояние, което пък довело до увреждане на заключващия механизъм на кормилната уредба.

Димитър Димитров се свърза с Dnes.bg и ни съобщи, че е правил няколко неуспешни опита да склони служителите на ЦГМ ЕАД и катаджията на паркинга да му напишат протокол за повредата, а с него да увери застрахователната фирма, в която ЦГМ е застрахован, че е претърпял щета, за която той не носи вина. Уви, безуспешно!

Многократно технически лица от фирмата, вносител на автомобила, са правили опити да изведат колата от наказателния паркинг, но без успех.

От служителите на паркинга на Центъра за градска мобилност собственикът е получил уверение, че поради обективните обстоятелства няма да бъде начислявана такса за допълнителен престой на колата, единствената платена досега сума е тази за репатрирането – 62 лева.

В крайна сметка обаче Димитров не може да вземе автомобила си, а и застрахователят отказва да плати щети, които ЦГМ упорито отказва да признае.

Така мъжът, който е с 50% инвалидност, не може да използва личния си автомобил. Надява се проблемът да бъде решен, в противен случай ще заведе дело.

В сигнала си до нас Димитър Димитров е приложил решението си от ТЕЛК, платената наказателна глоба и всички документи, които е изпратил до институциите – Центърът за градска мобилност, Столичната община, застрахователната компания, КФН и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase