Борисов инспектира сградата с министри. Снимка: Facebook
fallback

Премиерът Бойко Борисов инспектира днес сградата на съда, известна още като ''военното'' НДК, заедно с министрите на правосъдието и финансите, както и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Oще по темата

Той заяви, че още днес ще бъдат отпуснати 3 800 000 лв. за довършването на сградата, а решението ще бъде взето "на подпис" от министрите.

Премиерът мотивира решението си с некачественото строителство на сградата. ''Правена е през пръсти, няма изолации, всичко трябва да се смени'', коментира Борисов.

Той отбеляза, че с правосъдния министър са се разбрали ВСС да обяви обществените поръчки за обзавеждане и оборудване на сградата.

Премиерът увери, че като се приеме новия бюджет през октомври парите ще бъдат осигурени, за да могат по-бързо да вървят поръчките.

Правосъдният министър Христо Иванов отбеляза, че с тези пари ще стане възможно сградата да бъде довършена до края на тази година.

Във Facebook профила си премиерът поясни, че средствата за сградата са събрани от приходите, генерирани от борбата с контрабандата и ДДС измамите.

Други 6 млн. лeва пък ще бъдат отпуснати за реорганизация на паркирането около сградата.

Кметът Фандъкова представи план, спрямо който трамвайните релси по бул.''Ген. Скобелев'' ще бъдат изместени, а тунелът, който излиза на ул."Фритьоф Нансен" ще бъде за автомобили.

Dnes.bg припомня, че строежът на комплекса започна още 2004 година. От тогава сградата пустее. През 2012 година беше решено, че сградата ще приюти районния съд и прокуратура. На няколко пъти във "военното НДК" са наливани милиони за довършване и преустройство, което и така не стана.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 8 години

ББ, какво стана с 5,5 милиона от 2012 и 10 милиона от 2011, нали ГРОБ бяха на власт тогава? Къде потънаха онези пари? ГРОБ дали ще се самозастреля най-накрая или пак ще спасяват военното ндк?

17

Анонимен

преди 8 години

Отново наливане на милиони в нечии джобове.Страната на неограничените възможности.Осъдените на последна инстанция биячи от бензиностанцията на "Петрол" в Разград,отново са изчезнали,въпреки промяната на закона.

16

Анонимен

преди 8 години

браво боко мачкай ***

fallback