Снимка: bTV
fallback

Полицията остава в столичния квартал "Орландовци" поне още няколко дни.

Жандармерия продължава да пази всички входове към махалата след вчерашните сблъсъци.

"Искаме децата ни да отидат на училище. Не искат да излязат, а днес завършват. Хората ги е страх да отидат на работа", обяви пред bTV ромският лидер Петко Асенов.

Към 22 часа снощи полицаи и жандармеристи блокираха около 200-250 човека на площада в квартала и не им позволиха да се придвижват.

Повече от час голяма група протестиращи млади мъже, някои от които маскирани, търсеше начин да пробие полицейската охрана и да стигне до ромската махала.

Стигна се до сблъсъци между протестиращи и роми. Хвърляха се камъни и бутилки по къщите.

След полунощ от МВР съобщиха, че още един участник в инцидента в събота вечерта е установен и задържан, в рамките на специализираната полицейска операция на територията на квартала.

В хода на предприетите действия по случая са разпознати и редица лица, известни на силите на реда. Съпричастни към конфликта се установяват и по свидетелски показания и видеоматериали. Те ще бъдат предадени незабавно на прокуратурата за привличането им като обвиняеми.

До протеста в "Орландовци" се стигна след масов бой с брадви преди два дни. При спречкването заради силна музика бяха ранени шестима. Очаква се протестите на жителите от квартала да продължат и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

до Анонимен 108

преди 8 години

При Живков не се живееше добре. Затова бяха затворили границите, че да не избягаме от ''хубавото''. Средното ни образОвание беше на ниво, а висшето - според нуждите на плановата ни икономика. Икономиката ни можеше да вирее само в СИВ, затова логично умря като излезе на световния пазар. Дори и в СИВ, ня три пъти сме фалирали, но никой не ти го е казвал, щото ''братският'' Съветски съюз ни е измъквал, за да не се изложи яловият социализъм.

113

Анонимен

преди 8 години

E zatova naroda ne obicha poluciata. A momchetata tam..izpalnavat zapovedi na hora koito mogat da pravat tablici. A upravlenski i takticheski rechenua..se spuskat ot gore..i si izpalnavat..a obiknovenia policai strada

112

Полицаят днес и тук

преди 8 години

Полицията е частна охранителна групировка, но заплатена с народни пари, чиято функция е да смазва всеки опит за подобряване живота на честно работещите българи. Полицаят по презумпция е защитник на силните на деня, на едрите бандити, на всеки, който има власт или може да си плати за услугата. Той е наемен гавазин, готов да бие, да арестува, да унижава синовете и дъщерите на своя народ, изразяващи справедливия си гняв!

fallback