Снимка: bTV

Мъжът, който наръга баща и син в автобус от столичния градски транспорт е арестуван.

Кървавата случка се разигра в автобус №83 в квартал "Надежда" вчера. Двамата мъже са в болница, без опасност за живота.

Една от пътничките разказа пред bTV, че проблемът се заформил още на "Константин Величков". Най-отзад в автобуса седели двама младежи, които вдигнали краката си на седалките. Направили им забележка и така се зародил конфликтът.

Още по темата

Единият от младежите извадил нож и заплашил пътниците. Намесил се възрастен мъж, който се е опитал да свали буйното момче от автобуса, но ситуацията се нажежила и младежът го наръгал с ножа.

Автобусът спрял и боят се преместил на спирката. Според първоначална информация синът на този мъж е дошъл с бухалка да защити баща си.

Нападателят се опитал да избяга, но малко по-късно е задържан. От местопрестъплението са иззети окървавени нож тип "пеперуда" и бухалка. 

Свидетелката разказа, че полицията е дошла бързо, докато линейката се е забавила. Всички пътници в автобуса, сред тях и деца, са били много изплашени. "Целият автобус изглеждаше като похитен", обясни жената.

По-тежко пострадал е 59-годишен мъж, който е приет за лечение в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" с рани по тялото. Синът му пък е настанен във Военно-медицинска академия с пробождания по крайниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase