Кметът Йорданка Фандъкова проверява завода за преработка на отпадъци. Снимка: БТА
fallback

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова очаква до края на лятото да бъде завършен заводът за преработка на отпадъците и да започне неговата пробна експлоатация. При проверката за напредъка по изграждането му градоначалникът заяви, че за "по-малко от година започваме да обслужваме завод, който да се използва за нуждите на столицата десетилетия напред".

Oще по темата

По думите й над 70% от всички общи дейности вече са изпълнени и проектът е почти завършен. "Още няколко месеца остават до пускането в експлоатация. При четири от сградите строително-ремонтните дейности са завършени", каза кметът.

Остава довършване на една от сградите, в същото време се монтира оборудването, като част от него вече е завършено.

"При една от сградите вече се извършва и изпробване на оборудването. Индивидуалните проби започнаха от 20 април, продължава монтирането на оборудването и изграждането на подземните мрежи. Очаквам до края на юни напълно да бъде завършено и монтирано оборудването и да останат само вертикалната планировка", каза още Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Заводът за преработка на отпадъците край София е с капацитет 40 хил. тона годишно. Той се изгражда в местността "Садината" край гара Яна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Мен

преди 9 години

Днес ходих на интервю за работа там.Не започвайте дават малко пари отношението е доста надменно дават тестове за вишисти със безумни въпроси.Ако издържиш теста след това се явяваш пред директора.Ужас малко пари лошо отношение още преди да си започнал работа.Говорим за около 500 лева във ***.....

5

Анонимен

преди 9 години

До АнонименРаботник от кремиковци не става за нищо - в краен случай може да е дупедат като рамадан аталай

4

Анонимен

преди 9 години

Абе ние *** си ги правим сами, няма нужда от завод

fallback