Снимка: архив, Булфото
fallback

Въвеждане на комбиниран почасов билет за метрото и една линия на градския транспорт в София, предлагат общински съветници от БСП.

Ако билетът се ползва в рамките на 60 минути, цената ще е левче, а до 90 минути - 1,50 лв. Идеята тепърва ще се обсъжда от СОС.

Предлага се и въвеждане на месечна комбинирана карта за пътуване с метро и 1 линия на градския транспорт с цена 39 лв. Ако картата е неперсонализирана - 47 лв. Сега картата за метрото струва 35 лв.

От БСП настояват да се върнат и картите за 2 линии. Тя беше премахната преди няколко години поради липсата на интерес към този вид превозен документ.

Предлага се тя да струва 27 лв., а ако е неперсонализирана - 33 лв.

Според мотивите в райони като “Искър”, “Люлин” и “Витоша” метростанциите са отдалечени и пешеходният достъп до тях е ограничен заради големите разстояния. Затова на гражданите често се налагало да ползват градски транспорт, за да стигнат до спирка на метрото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

redordead

преди 9 години

метро + 1 линия неперсонализирана = 47 лева? Че то за цялата градска е 50 мисля в момента!А Барселона например, всеки чекиран билет важи 60 или 90 минути (не помня точно) и в този интервал можеш да се возиш ако щеш и на 10 превозни средстава.

10

Анонимен

преди 9 години

A kolko struva v momenta ( i izobshto ima li takava ) mesechna karta za metro i drug gradski transport?

9

Алдебаран

преди 9 години

Да видят как е в Лондон, където транспортът е решен много удачно - обща карта за всички видове транспорт, след четвъртото за деня пътуване -безплатно

fallback