Снимка: Софиямед
fallback

В болница "Софиямед", в която работи акушерката Емилия Ковачева, е имало неспазване на медицинските стандарти, съобщи зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков в ефира на Нова телевизия.

По думите му частното болнично заведение е било санкционирано и от Инспекцията по труда, и от Изпълнителна агенция "Медицински одит“.

"Софиямед" е открита през 2012 г. и досега от "Медицински одит" са правили 11 проверки, като 6 от тях са били по сигнал на пациенти.

Oще по темата

Констатиран е нерегламентиран транспорт до друго лечебно заведение. Има и установено неспазване на медицинските стандарти в няколко отделения на болницата.

Шарков призна, че не е чел всички доклади на одиторите, но по негови впечатления в болницата е имало лош контрол.

Въпреки това обаче по думите на Шарков в момента не може да има санкция "закриване на лечебно заведение".

"Това,което се опитваме в момента да направим е да разпишем текстове в закона ако едно лечебно заведение получи две последователни отрицателни оценки да му се отнема разрешителното за дейност", заяви още д-р Шарков. 

Заместник-министърът коментира и самият инцидент с битото бебе. "Няма нищо човешко в една такава постъпка, в началото не можех да повярвам, че такова нещо  може да се случи и то да го направи човек, който цял живот единствено и само е работил с деца", коментира той. По думите му колко дълго време си работил или каква заплата получаваш не е оправдание за една такава постъпка с дете.

"Няма нищо по-гадно от посегателството върху дете", допълни д-р Шарков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 8 години

Дайте вече инфо кои са "недържавните" собственици на Пирогов,на Алексатдровска,на НкбТия в момента яко пренасочват държавни средства към малки частни болничкиСкрита приватизация- под масата и то на наш гръб

24

до 13

преди 8 години

Нямат държавно финансиране,затова се наричат частниДържавни ат 10 години нямаИма такива с >50% държавно участие,ама не казват за НЕдържавното участие и кой е там

23

Боби

преди 8 години

Така е само затваряне на такива болници и затвор до живот за директори и шефове на здравното заведение.крадат здравната каса,крадат и нас хората ,работят мед сестри и санитарки по 24 часа без прекъсване какво качество на обслужването искате ?къде дремат директорите на директорите на болницата а?не знаят че там работят по 24 часа бе прекъсване ли или само знаят да крадат пари от здравната каса, *** за това е на това дередже тая болница да не се правят че не знаят нищо.

fallback