Снимка: НКЖИ
fallback

НКЖИ въвежда в експлоатация нова интермодална ж.п. спирка, която ще бъде обща точка между софийското метро и националната железопътна мрежа.

Заради спирка "Искърско шосе" от 15 април се въвежда промяна в графика за движение на влаковете в този участък.

Всичките 49 бързи и пътнически влака, по направлението между София и Пловдив, както и между София и Карлово, ще спират на спирка "Искърско шосе". 

Новият експлоатационен пункт е само на две станции преди (или след) Летище "София". Така пристигащите пътници на летището, които искат да поемат с влак към източна България, могат директно да се качат на влака, без да  прекосяват столицата, за да стигнат до Централна гара София, отчитат от НКЖИ.

Както е известно, от 2 април вече функционира новото 5-километрово продължение на първия лъч на столичното метро - от бул. "Цариградско шосе" до Летище София. Продължението е с 4 нови метростанции - Дружба, Искърско шосе, Софийска Света гора и Летище София.

След близо месец пък ще тръгне разширението на метрото до Бизнес парка в Младост 4.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 8 години

99455 лъжете! не спират,а само намаляват за 10-20 секунди! 99455

14

Васо

преди 9 години

Като чета тука си мисля, че по добре е да се изгради нова централна гара на тая спирка Искърско шосе. Сегашната да стане спирка София. Така ще има нещо ново, функционално пък и ще спре това наливане на огромни пари през 20г.

13

Никола

преди 9 години

Само едно не мога да разбера , защо метростанцията на летището е надземна , защо не слязоха под земята , което щеше да даде възможност за в бъдеще да минат под пистите и да се свържат с Третия лъч при Враждебна ? Реално пътя от центъра до летището е доста по-кратък и с по-малко спирки през Третия лъч по Вл.Вазов

fallback