Снимка: Bulgaria On Air

Стар колектор за отпадъчни води е причината за зейналата яма, която затвори столичния бул. "Христофор Колумб", съобщиха от "Софийска вода", цитирани от bTV.

Земна маса пропадна вчера между булевардите "Брюксел" и "Христофор Колумб" и причини огромни задръствание през днешния ден. Част от градския транспорт пък промени маршрута си заради аварията.

Още по темата

Продължава аварийната работа по разкриването на основния корпус на съоръжението, което се намира на дълбочина между шест и осем метра.

Паралелно се проучват възможностите за отклоняването на отпадъчните и дъждовни води, които се събират в съоръжението от различните части на ж.к. „Младост“, кв. „Полигона“ и „Дружба“ 2. Целта е безопасното извършване на ремонта.

Под асфалта на пътя има сериозно пропадане на земя, вероятно заради подпочвени води.

"Съоръжението е от 70-те години на миналия век, екипите работят, за да стигнат до него", заяви и кметът Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Тя допълни, че булевард "Христофор Колумб" ще остане затворен още поне 4-5 дни, което означава, че движението ще бъде затруднено и ще се извършва по околни маршрути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase