Общ преглед

Великденски фермерски пазар ще има на столичния пазар "Иван Вазов" до 9 април. Празничното изложение бе открито официално от министъра на земеделието и храните Десислава Танева и от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, които разгледаха фермерските стоки.

Идеята е до българския потребител да пристигне директно от фермера традиционната българска храна за най-светлия християнски празник - Великден, коментира пред журналисти министър Танева.

По думите й, до Разпети петък всички софиянци и гости на столицата ще могат да купят български козунак и агнешко месо с гарантиран български произход.

На организирания пазар могат да се купят още пчелни продукти, пресни и сушени биозеленчуци и плодове, билки и подправки, чайове, жива бира, яйца, натурални сокове и вино, лютеница, сирене и кашкавал, както и хлебни продукти с дива мая.

Вече има открити фермерски пазари в столицата - всяка сряда, от 16.00 до 20.00 часа на пазара "Иван Вазов" и всяка събота - от 11.00 до 15.00 часа на пазар "Римската стена". Подготвя се и  проект за изцяло фермерско тържище - на пазара в "Борово", каза Йорданка Фандъкова.

Разгледахме с министър Танева и един проект, който е за създаване на зона в близост до пазара "Иван Вазов", която да бъде постоянен фермерски пазар, каза столичният кмет. По думите й хората в София имат огромен интерес към фермерското производство и биопроизводството.

“Смятам, че това трябва да се възпитава още от най-ранна детска възраст, затова предвиждаме и детска площадка, която да бъде с такава насоченост на пазара "Иван Вазов", каза още  Фандъкова.

На останалите общински пазари също се прави организация, така че повече хора в София да имат достъп до българско производство и биопродукти.

Работното време на Великденския пазар днес и утре ще бъде от 10.00 до 15.00 часа, а от 6 до 9 април - от 15.00 до 19.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар