13

анонимен

преди 9 години

всичко зависи от цената ако въпросните фермери цитират девизаден година храни тези базари са приключили курса никъде не срещнах вписанията ви някаква цена за нещо да се дигна от люлин до ив вазов за стокиот порядъка на 10 20 или 30 лева забравете

12

helleye

преди 9 години

Продължение:Ако пък ползваш пестициди, растенията ще могат да растат по-добре, защото няма да ги нападат инсекти, няма да има трева която да ги засенчва и да им отнема от слънчевата светлина и може да получиш и 100% добри, здрави (на външен вид) картофи, които също така ще се купуват по-лесно от крайните клиенти.Ако нещо не се е променило последно време което да не знам и да може да се произвежда и в големи количества (без много загуби) био производство, моля някой да ме поправи.

11

helleye

преди 9 години

До 5: KaizerТочно за сиренето не знам, ама за зеленчуците си е по-евтино производството ако се ползват химии.Ако имаш примерно картофи и не пръскаш с разни пестициди, тогава ще расте много трева (която пречи на добрия растеж на картофите), ще има разни бръмбари които ядат листата на картофите и на края може и да ти останат 20% здрави картофи, които най-вероятно няма да изглеждат добре защото са имали неблагоприятна среда. Така ще имаш малко, но по-био...

10

Анонимен

преди 9 години

До kaizerАбсолютно си прав!!!!!

9

един българин

преди 9 години

Много тъпо! Защо само до 9-ти е базара? Тъкмо когато вземем пари и ще го закрият. Нали в последния момент ни дават аванси и пари за празника! Ей, големи тикви са някои умници. Само за ски пистите си мислят!А народа, тоест пардон, материала да го... нали се сещате какво?

8

един българин

преди 9 години

До: номер 8Аз не съм от плюещите. И не искам да плюя. Не ти ща наградата.Освен може би за едно. Все пак, бих се навил да поплюя малко, ако взема наградата, за да мога да сколасам да ида на базара до 9-ти. Защо не го продължат и след 9-ти когато ще получаваме аванс и пари за празника? А дотогава ще седим гладни и ще гледаме с ококорени очи като Гаврошчета ли що ли? Как не се чукнаха по акъла че някои хора може да нямат пари и до последния момент както на Коледа ще чакат за да се втурнат?!?

7

Софиянец до 6

преди 9 години

Имате, ама пари нямате. За това при нас се влачите.

6

Цветанка

преди 9 години

Всичко е много хубаво,въпреки че времената на хубавата и качествена българска стока безвъзвратно са отминали по няколко причини.....А и така наречените"фермери" за съжаление са 99% мошеници. Но всичко може да се оправи,ако някой с власт разбира нещата!?....

5

Kaizer do 3

преди 9 години

То щото тези дето са сертифицирани като био са био продукти. Айде да не се лъжем ;)Предпочитам да си купя сирене от някоя бабичка, щото знам, че пари за химия няма.

4

Анонимен

преди 9 години

Предполагам, че след като и министърката и кметицата са там всички притежават всички необходими документи от БАБХ, НАП и т.н., имат си касови апарати и са с платени осигуровки.

3

Анонимен

преди 9 години

На самия пазар Иван Вазов има достатъчно производители, които поддържат качество. Въпросните фермери продават на тройни цени, продукти, които нито са сертифицирани като био и са толкова био, колкото и сергиите на бабите...В околността има няколко магазини за млечни продукти от мандри, но фермерите продават кашкавала си за 35 лева килото!

2

kaizer

преди 9 години

Не им вярвам. на българския производител не вярвам. За толкова години изгубиха доверието ми.

1

Анонимен

преди 9 години

mnogo e kratko rabotnoto vreme be.