Снимка: Булфото

Дългоочакваното откриване на новата отсечка на метрото до Летище София ще бъде отложено с една седмица и ще се състои на 9 април, вместо утре, съобщиха от Столичната община за Dnes.bg.

Причината е отсъствие на премиера Бойко Борисов от страната. Министър-председателят заминава на свиждане на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, който влезе по спешност в болница заради операция на камъни в бъбреците.

"Няма как да не посетя господин Юнкер. Знаете, че сме много близки, а и той държи много на България. Подкрепя ни и за Шенген, подкрепя и ГЕРБ в предизборната кампания, плюс това голяма част от парите за метрото бяха издействани от него, а и аз не съм неблагодарник като Орешарски, който го държаха изкуствено на власт 1 година, да разсипе държавата, и накрая едно "Благодаря" не каза на ДПС", заяви премиерът на излитане от Летище София.

По думите на Борисов софиянци ще проявят разбиране за внезапното отлагане на пускането на новите станции на метрото. "Госпожа Фандъкова е купила нови автобуси, нови тролейбуси, пътува се удобно, уютно. Нека хората ни разберат, задължени сме пред тези хора и трябва да ги уважим в трудни за тях моменти, както те ни помагат", допълни Борисов и продължи:

"Пускането на метрото другата седмица ще е като Великденски подарък за софиянци. Да пътуват, пътуват, безплатно. Цяла вечер ще могат на Великден да се возят на него, напред-назад, до църквата, след църквата с огънчето". Премиерът посъветва чакащите го на летището журналисти за откриването на метрото да му бъде донесена хубава ножица, с която да отреже лентата.

"Да не ми донесете някоя изхабена, ей! Изхабената я дайте на Мишо Миков, той там милия преди време в Кюстендил търсеше ножица, а няма кой да му я даде", пошегува се Борисов навръх 1 април.

Според наша вътрешна информация на откриването на летището ще присъства и главният прокурор Сотир Цацаров, който има информация, че първият пътник по новата отсечка ще бъде лично Цветан Василев, който ще се върне същия ден от Белград с директен полет. Очаква се по време на откриването да има и митинг на "Атака" пред летището, на който лидерът на партията Волен Сидеров да поиска да се приеме специален закон, според който новите вагони за столичното метро да могат да се купуват само и единствено от Русия.

В заключение екипът на Dnes.bg ви желае усмихнат 1 април и комфортно пътуване до летище София от утре :)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase