Снимка: Reuters, архив
fallback

Лондонски джин, руска водка, 12-годишно шотландско уиски, ордьоври със скариди и тирамису. Това са само малка част от глезотиите, които хапва и пийва властта по време на полет с правителствените самолети "Еърбъс" и "Фалкон".

За една година кетърингът на първите във властта излиза до 48 хил. лева, става ясно от обявената обществена поръчка.

Тя е за доставка на хранителни продукти, алкохолни и безалкохолни напитки и консумативи за бюфета на двата самолета и трите хеликоптера, които се ползват приоритетно от президента, премиера и министрите, съобщава TV7.

Фирмата, която ще осигурява храната и напитките на борда, ще бъде избрана на база икономически "най-изгодна" оферта.

Според обявлението, на борда на самолетите и хеликоптерите ще се пие само 12-годишно шотландско уиски, лондонски джин, руска водка и ликьор от ирландско уиски и сметана.

Сериозно внимание е отделено и на ордьоврите, сред които има и такива със скариди, синьо сирене, кайзер пастърма и др.

Ползващите услугите на "Авиоотряд 28" ще консумират предимно леки основни ястия от телешко месо и риба, както и деликатеси - октопод, калмари и омар. Предвидено е и вегетарианско меню.

За десерт пасажерите ще могат да избират между торти "Гараш" и "Сахер", както и тирамису.

15 вида плодове пък ще са на разположение на пътуващите с "Авиоотряд 28", включително екзотичните за нашите географски ширини манго и папая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 9 години

ето защо трябва да се вдигне пенсионната възраст, а има още хиляди подобни причини. Такива едни крадливи и разсипнически. Прави са гърците а ние сме овце заспали.

48

оцеляваща българка

преди 9 години

ТЕЗИ САМОЛЕТИ СА САМО ЗА ДА СВЪРШАТ ПО-БЪРЗО И БЕЗОПАСНО СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ,А НЕ ДА ПУКАТ АВАНТА КАТО НЕ ВИДЕЛИ....НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО Е ИСТИНА,А ВСЕ ВИ БИЛ КРИВ БАЙ ТОШО...

47

Х...О

преди 9 години

Не разбрах само каква тоалетна хартия ще ползват.

fallback