Снимка: БТА
fallback

Столичната община ще инвестира 4 млн.лв. за развитие на системата за видеонаблюдение на територията на града, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на семинар на тема "София сигурен град", организиран от общината и фондация "Ханс Зайдел".

Столичният градоначалник припомни, че системата за видеонаблюдение на Столичната община през тази година ще обхване нови 103 обекта. По думите й опитът показва, че регистрираната престъпност намалява с между 30 и 40 на сто в районите с видеонаблюдение.

"Работим в тясна координация със СДВР и МВР“, отбеляза кметът. Тя поясни, че в системата за видеонаблюдение са включени 240 училища и детски градини, 19 дома за социални услуги, камери има в 21 от най-посещаваните паркове и обществени места. Общо над 390 обекта са включени в системата, информира Фандъкова.

По думите й е важно изграждането на видеонаблюдение в подлезите и изнесените центрове за видеонаблюдение. От скоро действа изнесен център на бул. "България", който има задача да наблюдава подлезите на булеварда, чиито ремонт ще продължи през пролетта, отбеляза кметът Фандъкова.

Тя обяви, че предстои през тази година да се направи видеонаблюдение в подлеза при НДК, в много училища, детски градини, в парка на Военната академия. Ще се разшири и видеонаблюдението в Борисовата градина, по подлезите на бул. "Цариградско шосе", по бул. "Пенчо Славейков", на входно-изходните булеварди в ж.к. "Люлин" и на натоварените кръстовища в "Слатина" и Подуяне".

През 2015 г. ще бъдат изградени локални системи за видеонаблюдение в районите "Банкя" и "Студентски", които ще се наблюдават от полицейски звена, каза Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Лешников

преди 9 години

Айде Данче, направо министър на Мвр-то требваше да те направят . Много добре изчисляваш.А ако оправите дупките можеш ли да изчислиш с колко ще се повиши одобрението към мафията

18

жител на София

преди 9 години

Няма да е зле кметицата да се загрижи и за пътната настилка на улиците в града. А има и тротоари , които просто плачат за ремонт. Метрото също започна видимо да остарява като градеж. Живущите в комплексите имат "свободата" да паркират абсолютно навсякъде (върху това, което е останало от тротоарите, в калта на "зелените" площи, на платната на улиците непосредствено след знаците за забранено паркиране) , а пешеходците се промъкват между тях търсейки сух път. Градът май хвърчи на "автопилот"?

17

Анонимен

преди 9 години

Колко станаха имотите на самоковската учителка. Някой води ли статистика. Тя дойде преди 10 години от Самоков с едно сакче, а сега е сред най-имотните българи. Как се купуват 12 апартамента (поне толкова са известни) със заплатата на кмет от 1750 лв ?

fallback